ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز سه شنبه، ۲۶ تیر ۱۳۹۷

خواص کاهو,خواص کاهو در لاغری,خواص کاهو در بارداری,در مورد خواص کاهو

کاهو يکي از قديمي ترين سبزيجات دنيا به شمار مي آيد که منشأ آن در هندوستان و آسياي مرکزي است. پيشينه ی مصرف کاهو در ايران شش قرن قبل از ميلاد است. اين سبزي يک قرن قبل از ميلاد به روم راه يافت و جزو غذاهاي مهم روميان شد.
 
کاهو گياهي است يک ساله و داراي برگ هاي پهن و دراز و سبز، با طعم کمي شيرين. کاهو موجب افزايش گلبول هاي قرمز خون شده و آهن موجود در آن براي درمان کم خوني مفيد است؛ از همين رو در گونه ها، سرخي مطلوب پديد مي آورد و اعصاب را منظم مي کند و بر قدرت بينايي مي افزايد.
 

خواص کاهو,خواص کاهو در لاغری,خواص کاهو در بارداری,در مورد خواص کاهو 


اين ماده غذايي به ويژه حاوي ويتامين «ث» - ضد اسکوربوت - است. کاهو ارزش غذايي چنداني  ندارد، اما از لحاظ درماني فوق العاده و سرشار از نمک هاي معدني با خاصيت قليايي است؛ به همين سبب خون را تصفيه مي کند و به حفظ هوشياري مغز و سلامت بدن کمک مي نمايد.
 
برگ هاي بيروني کاهو ارزش خوراکي بسيار دارد؛ زيرا اين برگ ها بيشتر در معرض نور آفتاب قرار دارد و نسبت به برگ هاي داخلي حاوي ويتامين بيشتر است. هر چه کاهو سبزتر باشد، ويتامين بيشتري دارد. کاهوي پخته براي ازدياد شير مادر مناسب است. اين سبزي محتوي چند ماده مهم و شفابخش است. آب کاهو، خنک و شادابي بخش است و ميزان فراواني منيزيم در آب آن سبب تقويت بافت عضلاني، اعصاب و مغز مي شود. آب کاهو جنبه درماني دارد.
 
سلولز موجود در کاهو حجم مواد داخل روده و حرکات روده را افزايش مي دهد که اين امر درمان  يبوست را آسان مي سازد. کاهو براي رفع بي خوابي نيز مؤثر است؛ زيرا داراي ماده اي خواب آور به نام لکتوکاريوم است که حاوي کربوهيدرات است. اين ماده غذايي براي درمان ديابت ماده  غذايي مناسب است و افراد ديابتي مي توانند به راحتي از آن استفاده کنند. استفاده از کاهو به علت داشتن املاح فراوان - به خصوص منگنز و روي - براي جلوگيري از ريزش و سفيد شدن مو  مفيد است. کاهو موی سر  را به رنگ سیاه زیبائی در می آورد، به خصوص اگر ناشتا خورده شود.

کاهو، یک داروی تسکین دهنده و آرام بخش طبیعی است، زیرا شامل مقدار کمی از یک ماده ی شیمیایی به نام لاکتوسین (LACTUCIN) است که وقتی به مقدار زیاد مصرف گردد، موجب سستی در بدن می شود.
امام رضا (ع) به شیعیان خود توصیه می فرمودند: تامی توانید کاهو بخورید ، زیرا کاهو رقت خون را از بین می برد و بهتر از سایر سبزی ها، خون را تصفیه می نماید.
کاهو، بینایی  را تقویت می کند.
کاهو، ضدیبوست و خشکی مزاج است.
 
کاهو، چهره ی انسان را با طراوت و در گونه های صورت، سرخی زیبایی پدید می آورد.
اگر كاهو را با سكنجبین یا سركه بخورند، اشتها آور است.
كاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می كند.
کاهو خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهد. به عقیده ی محققان مصرف منظم کاهو یعنی چندین مرتبه در هفته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه می شود.
 
زنان شیرده  اگر می خواهند كه شیرشان زیاد شود، باید كاهوی پخته بخورند.

خواص کاهو,خواص کاهو در لاغری,خواص کاهو در بارداری,در مورد خواص کاهو

خواص تخم كاهو :
تخم كاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.
1- تخم كاهو خواب آور است.
2- خوردن تخم كاهو زكام را برطرف می كند.
3- تخم كاهو برای درد سینه مفید است.
4- خوردن تخم كاهو برای دستگاه ادراری نافع است و آنهایی كه قطره قطره ادرار می كنند باید تخم كاهو بخورند ( در حدود 10 گرم روزانه ) تا این مرض در آنها برطرف شود .

مضرات :
اگر در خوردن كاهو افراط نكنید، این سبزی به هیچ وجه مضر نیست.
زیاده روی در خوردن كاهو باعث كم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و كم شدن حافظه  ، ضعف دید چشم و نفخ شكم می شود. برای برطرف كردن این عوارض می توان كاهو را با نعناع ، كرفس  و زیره  میل كرد .

کاهو و لاغری:
اگر دچار کالری هراسی هستید بدانید که هر ۱۰۰ گرم کاهو حدود ۱۲ کالری است. به همین دلیل می‌توان این سبزی را همراه خوب لاغری و تناسب اندام دانست. کاهو فاقد چربی است و شما می‌توانید با خیال راحت از آن مصرف کنید. این سبزی پرخاصیت حاوی فیبر و سلولز است. بنابراین علاوه بر اینکه شما را به خوبی سیر می‌کند باعث بهبود گوارش نیز می‌شود. همین تأثیر نیز باعث می‌شود که در کوتاه مدت به راحتی وزن کم کنید. فیبرها همچنین باعث دفع اسیدهای صفراوی می‌شود.

خواص کاهو,خواص کاهو در لاغری,خواص کاهو در بارداری,در مورد خواص کاهو


فواید کاهو در بارداری، برای جنین:
بررسی ها نشان می دهند، اگر خانم های باردار در دوران بارداری هر روز کاهو مصرف کنند فرزندشان تا سال ها در برابر بیماری تنفسی بیمه خواهد بود.
بررسی ها نشان می دهند، اگر خانم های باردار در دوران بارداری هر روز کاهو مصرف کنند فرزندشان تا سال ها در برابر بیماری تنفسی بیمه خواهد بود.

گفتنی است؛ آمار های داخلی نشان می دهند که حدود 13 درصد کودکان به بیماری اسم و تنفسی دچار می شوند و این در حالی است که آمار کودکان مبتلا به این بیماری روز به روز بالاتر می رود.

اسیدفولیک موجود در برگ کاهو باعث پیشگیری از نقائص هنگام تولد کودک شده و فیبر موجود در آن نیز منجر به هضم مناسب تر غذا و پیشگیری از یبوست می شود.

با این حال دو خطر مهم درباره مصرف کاهو در زمان حاملگی وجود دارد؛ اول اینکه لازم است بدانید تجمع ماده مضر "نیترات” در سبزیجاتی مثل کاهو و اسفناج بیشتر از سایر سبزی هاست؛ به خصوص ساقه(مغز) کاهو که بیشترین محل تجمع نیترات در این گیاه است.

پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید:
کاهو خواب را به همراه می‌آورد و غذا را نیزهضم می‌نماید.
امام صادق (ع) می‌فرماید:
شما را به خوردن کاهو سفارش می‌کنم چرا که خون راتصفیه می‌نماید.
کاهو جزیی از سبزی‌های سرد و تر است.
کاهو دارای ویتامین‌های A,B1,B2,B3,C است.
این سبزی شامل بسیاری از املاح است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
آهن، ارسنیک، پتاسیم، سدیم، روی، فسفر، کلسیم، مس، منیزیم و منگنز.


با کاهو پوست خود را جوان کنید:
متخصصان می‌گویند کاهو سرشار از ویتامین‌های A ،B و C و املاح آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی، سدیم و مس است. این املاح بویژه منگنز و روی، از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری می‌کند و برای شادابی پوست مفید است.

کاهو، خاصیت خنک‌کنندگی دارد و برای آفتاب‌سوختگی مفید بوده، قرمزی ناشی از آن را در سطح پوست کاهش می‌دهد و همچنین مصرف آن به صورت لوسیون در رفع جوش صورت موثر است.
از عصاره کاهو برای محافظت و مرطوب‌کنندگی پوست در برابر حرارت خورشید و باد نیز استفاده می‌شود. امروزه ماسک کاهو در میان افرادی که به زیبایی و شادابی پوست خود اهمیت می‌دهند، طرفداران بسیاری دارد.


کاهو و سکنجبین:
کاهو اسیدفولیک فراوانی دارد و منبع خوبی برای دریافت اسید فولیک به شمار می رود همراه کردن کاهو با سکنجبین برای افراد سردمزاج بیشتر توصیه می شود اگر می خواهید شادی و نشاط به سراغتان بیاید بهتر است کاهو میل کنید اگر از کمبود آهن نیز رنج میبرید این میان وعده دلچسب را فراموش نکنید .
کاهو سرد و سکنجبین طبع میانه‌ای دارد و برای آنهایی که در ایام عید به وفور تنقلات و شیرینی‌ با طبع گرم خورده‌اند بسیار لازم و تعدیل‌کننده مزاج است.
کاهو همراه سکنجبین نیکوترین اثر را در اعتدال و لینت مزاج دارد و بهتر است سکنجبین را به صورت خانگی و باعسل یا شیره تهیه کنید.
اگر میزان سرکه سکنجبین از اعتدال خارج شود طبع آن سرد و برای مبتلایان به زخم معده
و روده زیانبار می‌شود و اگر شیرینی آن زیاد شود طبع آن گرم و بسیار چاق‌‌کننده خواهد شد.

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

موارد مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

اشتراک در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه نیازنگار می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

دیگران می خوانند