ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز یکشنبه، ۲۹ مهر ۱۳۹۷

خواص خیار,بی نظیرترین خواص خیار برای پوست چیست؟,خواص خیار در بارداری

خیار یکی از سیفی جات خوشمزه و خوش خوراک است که از زیبایی پوست و مو تا درمان بسیاری از بیماری ها از آن استفاده می شود.
خیار گیاهی است علفی و یكساله دارای ساقه ی خزنده و پوشیده از خارهای نازك و خشن است . برگ های آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گل های آن زرد رنگ كه به دو صورت نر و ماده روی یك پایه قرار دارند. میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممكن است كوچك یا بزرگ باشد.
 

 


خیار و خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی آن:
خیار حاوی آنتی‌اکسیدان‌های زیادی از جمله ویتامین C، بتاکاروتن، منگنز و کلی آنتی‌اکسیدان دیگر مانند کرستین، اپی‌ژنین،  لوتئولین و غیره می‌باشد. این آنتی‌اکسیدان‌‌ها قاتل رادیکال‌های آزاد شوم بوده و همچنین ضدالتهاب هستند.
 
خیار و خواص ضدسرطانی آن:
پژوهش‌های صورت گرفته در خصوص خواص ضدسرطانی خیار هنوز در مراحل اولیه قرار دارد اما با این حال بهتر است بدانید که محققان ابراز امیدواری کرده‌اند بتوانند از ترکیبات موجود در خیار به نام «کوکوربیتاسین‌ها» داروهای ضدسرطانی بسازند. محققان معتقدند که این ترکیبات می‌توانند جلوی ظهور و رشد سلول‌های سرطانی را بگیرند. از این گذشته این میوه سبزی حاوی مواد مغذی ضدسرطان دیگری به نام لیگنان‌ها هم می‌باشد. اگر می‌خواهید سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان  تخمدان و سرطان پروستات از شما دور باشد خیار بیشتری میل کنید.
اگر ناخن‌های دست و پاهایتان زود می‌شکنند باید بدانید که میزان بالای سیلیس موجود در خیار مانع از سستی و شکنندگی ناخن‌ها می‌شود.


خیار و تأثیر آن روی پوست و مو:
خیار سرشار از آب است و مصرف آن برای شفافیت پوستتان موثر است. اگر پوست خیار را دوست ندارید آن را دور نریزید و بدانید که پوست آن برای تسکین خارش پوست و آفتاب سوختگی مفید است. اگر می‌بینید که چشم‌هایتان پف کرده، زیر چشم‌هایتان گود رفته یا سیاه شده است خیار را دریابید چون خواص ضدالتهابی آن برای رفع این قبیل مشکلات کار ساز است.
سیلسیوم و گوگرد موجود در خیار به رشد سریع‌تر موها کمک می‌کند. برای این که بیشتر از خواص این سبزی بهره‌مند شوید آب آن را با آب هویج یا آب اسفناج مخلوط کنید.


 
خیار برای مقابله با بوی بد دهان و مراقبت از دندان‌ها:
یک حلقه خیار را به سقف دهانتان چسبانده و به مدت سی ثانیه با زبانتان نگه دارید. ترکیبات فیتوشیمیک موجود در این سبزی باکتری‌های دهان را که باعث بوی بدن می‌شوند خنثی می‌کند. آب خیار هم برای افرادی که از مشکلات مربوط به لثه  و دندان‌ها رنج می‌برند مفید است. خیار منبع فوق‌العاده‌ی فیبرهای غذایی است که این فیبرها هم برای حفظ سلامت دهان و دندان موثر است.

 
خیار برای لاغری و هضم غذا:
خیار کم کالری و در عین حال سرشار از آب است. برای همین هم برای افرادی که قصد لاغری دارند بسیار مفید است. میزان  بالای آب و فیبرهای غذایی موجود در خیار باعث می‌شود که بدنتان از شر سموم موجود در سیستم گوارشی خلاص شود وهضم غذا هم با راحتی بیشتری صورت بگیرد. اگر دچار یبوست هستید توصیه می‌کنیم که هر روز خیار میل کنید. به خاطر این که مصرف منظم خیار یک درمان طبیعی برای یبوست محسوب می‌شود.


خیار برای درمان دیابت، کاهش کلسترول و کنترل فشارخون:
آب خیار حاوی هورمونی است که سلول‌های پانکراس برای تولید انسولین به آن نیاز دارند. انسولین نیز برای بیماران دیابتی مفید است. محققان به این نتیجه رسیدند که یکی از ترکیبات خیار به نام استرول می‌تواند به کاهش کلسترول بالا کمک کند.  از این گذشته این سبزی حاوی میزان زیادی پتاسیم، منیزیم و فیبرها است. حتماً می‌دانید که فیبرهای غذایی برای تنظیم فشار خون بالا بسیار مفید است.

خیار برای سلامت مفاصل و بهبود نقرس:
خیار یکی از منابع سیلیس است که برای سلامت مفاصل بسیار مفید است. از این گذشته خیار سرشار از ویتامین‌های A، B1، B6، C و ویتامین D، اسیدفولیک، کلسیم، منیزیم و پتاسیم می‌باشد. ترکیب آب خیار با آب هویج برای تسکین نقرس و دردهای آرتریتی مفید است به خاطر اینکه میزان اسید اوریک را کاهش می‌دهد.
 
خیار برای حفظ سلامت ناخن‌ها:
اگر ناخن‌های دست و پاهایتان زود می‌شکنند باید بدانید که میزان بالای سیلیس موجود در خیار مانع از سستی و شکنندگی ناخن‌ها می‌شود.
 
خیار و خواص ادرارآوری آن:

خیار حاوی حدود 90 درصد آب است و برای همین هم مانند یک دیورتیک طبیعی عمل می‌کند یعنی اینکه ادرارآور است. برای  همین هم از طریق ادرار ضایعات بدن را دفع می‌کند. مصرف منظم خیار برای دفع سنگ کلیه نیز مفید است.
خیار  خون را تصفیه می كند.
عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می كند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود.

توجه:
* یکی از نقاط منفی خیار سموم و آفت‌کش‌های موجود در آن است. متأسفانه این ترکیبات شیمیایی تأثیر بدی روی سلامت  دارد. برای همین حتماً سعی کنید خیار ارگانیک مصرف کنید.
* موم موجود در پوست خیار دومین مشکل این سبزی است. موقع پخش و توزیع این میوه برای جلوگیری از ضرب‌دیدگی به  آن موم زده می‌شود. این موم‌ها باید عاری از ترکیبات شیمیایی باشد و فقط در کشت مواد غذایی ارگانیک این مسئله رعایت می‌شود. برای همین توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌توانید از میوه و سبزیجات ارگانیک استفاده کنید.

مضرات :
اشخاصی كه ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.
خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانی كه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند، باید آن را با نمك بخورند.
 

توصیه امام رضا (ع) برای بهبود سرماخوردگی:
امام رضا علیه  السلام می  فرمایند، «کسی که بخواهد از زکام در هنگام زمستان جلوگیری کند روزی سه لقمه عسل بخورد و از بوییدن گل نرگس کوتاهی نکند و سیاه دانه نیز چنین است و اگر کسی از زکام در هنگام تابستان بترسد هر روز باید خیار  تازه بخورد و از نشستن در آفتاب خودداری کند.»


روغن خیار در طب سنتی:
روغن خیار بسیار رطوبت بخش و برای پوست های گرم و خشک مفید است. همچنین سردردهای ناشی از حرارت، با مالیدن آن بر گیجگاه و محل های دردناک، تسکین می یابد.
روش تهیه:
1. آب خیار را با روغن کنجد یا هر روغن دیگر می پزند تا آب تبخیر شود و روغن بماند.
2. خیار را با یک چهارم وزن آن پیه قلوه گاه بز کوبیده و روی آتش ملایم قرار داده تا ذوب شود و پیه روی سطح بیاید، کم کم روغن را برمی دارند، اگر کمی آب داشت مجدداً روی حرارت قرار می دهند تا فقط روغن بماند. بعد از سرد شدن باید آن را در فریزر نگه دارند.
برای جلوگیری از کپک زدن بنزوآت دو سود به ترکیب اضافه نمایند.

مصارف جالب خیار:
 
خیار به عنوان واکس میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
برای جلوگیری از بخار گرفتگی آینه حمام به آن خیار بمالید.
خیار برای برق انداختن وسایل استیل هم کاربرد دارد.


مزایای مصرف خیار در دوران بارداری:
خیار کم کالری است و باعث افزایش وزن نمی شود.

مقدار زیادی آب در خیار وجود دارد که از کم آب شدن بدن در طول بارداری جلوگیری می کند.

پوست خیار غنی از فیبر است. بنابراین باعث رفع یبوست در بارداری می شود.

خیار غنی از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین آ، ث و کاروتن بتا می باشد. این آنتی اکسیدان ها ایمنی بدن را افزایش میدهند و به از بین بردن عفونت ها کمک می کنند.

ویتامین ک نقش مهمی در قوی شدن استخوان ها دارد.

خیار غنی از ویتامین ث، ب یک، ب دو، ب سه، فولیک اسید، روی، پتاسیم، منیزیم و آهن است که برای رشد جنین مناسب می باشند.

خیار حاوی ویتامین ب است که باعث بهتر شدن حالت روحی می شود. هنگامی که حال روحی مادر خوب است جنین نیز بهتر رشد می کند.

باید در طول بارداری الاستیسیته پوست افزایش یابد. کولاژن موجود در خیار باعث افزایش الاستیسیته می شود.

خیار قند خون را پایین نگه می دارد. سدیم و مواد معدنی موجود در خیار به تنظیم فشار خون نیز کمک می کنند.
 خاصیت خیار در بارداری,مزایای مصرف خیار در دوران بارداری

خیار حاوی ویتامین ب است که باعث بهتر شدن حالت روحی در بارداری می شود
 
خطرات مصرف خیار در دوران بارداری
مصرف خیار باعث افزایش گازهای روده و هضم نادرست غذا می شود.
احتمال واکنش های آلرژیک مانندخارش و تورم وجود دارد.
احتمال تکرر ادرار در بارداری وجود دارد.
می توانید پیش از مصرف خیار با پزشک مشورت کنید.

انتخاب غذای مناسب در طول بارداری بسیار مهم است. زیرا بر فرایند رشد جنین تاثیر می گذارد.

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

موارد مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

اشتراک در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه نیازنگار می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

دیگران می خوانند