ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز شنبه، ۳۰ دی ۱۳۹۶

خواص ترب,خواص ترب سفید چیست؟,فواید شگفت انگیز ترب سیاه,خواص ترب قرمز

ترب گیاهی است پر خاصیت که خواص دارویی و درمانی آن از زمان های قدیم مورد توجه بوده و همواره به عنوان دوست دستگاه گوارش معرفی میشود.

آشنایی با خواص بی نظیر ترب سیاه:
ترب سیاه از خانواده ترب است که معمولا برداشت آن در پاییز رخ میدهد . ترب سیاه خواص دارویی و درمانی فراوانی برای بدن دارد که ارزش غذایی این گیاه را بالا میبرد . ترب از نظر طب سنتی دارای طبعی گرم است و به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. در ابتدای قرن بیستم اثر مفید ترب برای معالجه بیماری های کلیوی و تصفیه کلیه، توسط پزشکان سنتی ایران شناخته شد.

خواص ترب,خواص ترب سفید چیست؟,فواید شگفت انگیز ترب سیاه,خواص ترب قرمز

ترب گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد. برگ های آن پهن، ناصاف، کرک دار با بریدگی های نامنظم است. گل های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می شود. به طور کلی دو نوع ترب وجود دارد:

ترب سیاه که معمولاً در پاییز برداشت می شود.
تربچه که به رنگ های مختلف قرمز و و صورتی و به صورت های دراز و گرد وجود دارد.

ترب سیاه از جمله گیاهانی است که در درمان بسیاری از بیماری های گوارشی مفید است. این گیاه، در فصل پاییز و زمستان با کاهش دمای هوا بیشترین کاربرد را دارد.


خواص درمانی ترب سیاه به شرح زیر است:
ترب سیاه برای درمان بیماری های گوارشی بسیار مفید است

سم زدای کبد
 
مفید برای گوارش و حافظ سلامت روده ها
 
ضد سرماخوردگی
 
برطرف کننده یبوست
 
دفع عفونت مجاری تنفسی و رفع سرفه
 
منبع غنی از ویتامین C
 
تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع خستگی
 
دفع سنگ های صفراوی
 
درمان نقرس و روماتیسم
 
درمانگر یرقان
 
تسکین دهنده درد
 
شفافیت پوست
 
خاصیت اشتها آوری و افزایش شیر در مادران شیرده با مصرف تخم ترب
 
دمنوش تخم ترب ضد تب
 
تاثیر عصاره برگ ترب در تقویت چشم
 
دم نوش تقویت کننده ترب تقویت کننده سیستم دفاعی بدن
 
جوشانده ترب درمانگر اسهال خونی

خواص ترب,خواص ترب سفید چیست؟,فواید شگفت انگیز ترب سیاه,خواص ترب قرمز


در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید تا باعث استفراغ شده و معده را پاک می کند.

طبع ترب گرم است و ترب، محرک می باشد و دارای خواص اسپکتورانت است. ضد اسکوربوت و ضد کمخونی است و محرک کبد و کیسه ی صفرا است و تقویت کننده ی دستگاه تنفسی است. هضم کننده و آرامش بخش است و کمبود مواد معدنی بدن را بر طرف می کند. در رفع بیماری های دهان و پیوره  لثه مؤثر است.

آب تربچه گرفتگی کبد را رفع می کند و ضد سنگ صفرا است و آلرژی ها و خارش های پوستی، کهیر، یرقان و سرفه های خشک را بر طرف می کند. مصرف آن به افرادی که ریه های آن ها حالت بلغمی دارد و در آن مایع اضافی جمع شده است، توصیه می شود زیرا ضد موکوس می باشد.

آب ترب سیاه بهتر است ولی به شرط این که ناراحتی غیر عضوی معده در فرد وجود نداشته باشد مثلا معده اش سرسوزه نداشته باشد. آب ترب سیاه برای درمان سرفه های رطوبی که گاه توأم با خلط اضافی است مفید می باشد. آب سیب بعد از غذا نیز برای این منظور مفید است و تربچه را باید به همراه غذا خورد. ادرار را زیاد می کند. موجب دفع سنگ مثانه می شود. (مانند عرق طبیعی خارشتری).

آب تربچه جهت رفع سنگ کلیه بسیار مفید است و موجب پیش گیری سنگ می شود و بهتر است تربچه را با غذا و سیاه دانه را بعد از غذا مصرف کرد.

آب تربچه اگر به طور عادی مصرف شود خاصیت پاک کنندگی و نرم سازی بدن (مخصوصا در مخاط های بینی، سلول ها، مجاری معده کیسه ی صفرا، کبد، روده ها و ریه ها) را دارد و برای معالجه ی رماتیسم مؤثر است.

آب تربچه را باید با سایر میوه ها یا آب میوه های طبیعی یا سبزیجات مصرف کرد. تربچه را نباید به تنهایی مصرف کرد چون تربچه و آب آن طعم تندی دارد. بهتر است تربچه را با برگ های سبز آن آب بگیرند.

خواص ترب,خواص ترب سفید چیست؟,فواید شگفت انگیز ترب سیاه,خواص ترب قرمز

ترب مانند اناب با عسل برای دفع سنگ صفرا و کلیه مفید است. این مانند انگور می ماند.

ترب برای درمان نقرس و رماتیسم مفید است. انگور ضد نقرس است و هکذا انجیر در صبح ناشتا و مصرف سبزی کاسنی. مجامعت با شکم پر موجب چند نوع بیماری می شود که یکی از آن ها نقرس است.
 

خواص تربچه:
تربچه گیاه ریشه ای بومی کشورهای آسیای جنوبی است که بیماری های متعددی را درمان می کند. تربچه هایی که در اشکال متفاوت و رنگ های قرمز، سفید، بنفش و سیاه یافت می شود، ارزش غذایی مساوی دارند. علاوه بر خود تربچه، برگ و دانه آن نیز استفاده دارویی دارد.
ویتامین C موجود در برگ آن ۶ برابر ویتامینی است که در ریشه وجود دارد. این گیاه حاوی کلسیم، پتاسیم، مس، اسید فولیک و آنتوسیانین (Anthocyanin) نوعی آنتی اکسیدان قوی است. برگ های آن نیز در درمان یرقان موثر است. مصرف منظم آب این گیاه حرکت روده را آسان تر کرده و به تدریج اشتها را بهبود می بخشد.
 
تربچه که سرشار از فیبر است یبوست را درمان می کند و مصرف منظم آن برای رفع بواسیر مفید است. مصرف روزی ۲ و یا ۳ بار، یک قاشق مرباخوری آب تربچه همراه یک قاشق مرباخوری عسل، بیماری هایی مانند سرفه معمولی، سیاه سرفه، گلودرد و ناراحتی ریوی را رفع می کند. برای از بین بردن دانه های سرسیاه و لکه ها به طور روزانه جوشانده دانه تربچه را به ناحیه لکه دار بمالید.
 
برای تهیه این محلول یک مشت دانه تربچه را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در ۴ لیوان آب بجوشانید و بگذارید خنک شود. سپس پنبه آغشته به این محلول را به طور منظم روی دانه های سیاه و لکه ها بمالید. این محلول برای کاهش درد و التهاب بر اثر گزیدگی حشرات نیز مفید است. این گیاه برای رفع اختلالات ادراری مانند التهاب و آلودگی قارچی موثر است. این گیاه که ادرارآور است در دفع سموم از بدن مفید است.

خواص ترب,خواص ترب سفید چیست؟,فواید شگفت انگیز ترب سیاه,خواص ترب قرمز


 
خاصیت ضدسموم و ضدسرطانی آن برای درمان سرطان های مختلف مانند کلیه، روده، معده و ... موثر اشست. ویتامین c، فسفر، روی و ویتامین B کمپلکس موجود در این گیاه ریشه ای برای پوست مفید است. خاصیت ضدعفونی کننده آن، اختلالات پوستی مانند خشکی، ترک و جوش های قرمز را رفع می کند.
 
این گیاه که غنی از فیبر، آب و حاوی میزان پایین کربوهیدرات قابل هضم است، مصرف آن به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود. با تب ایجاد شده از عفونت مقابله می کند. علاوه بر خاصیت هایی که ذکر شد، تربچه سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و گردش خون را بهبود می بخشد.

مزیت های سالم تربچه در دوران بارداری :
فقط کافیست چند روز تربچه را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا جنین به خوبی رشد کند و تمام مواد مغذی لازم را دریافت کند.تربچه منبع غنی از کلسیم می باشد.کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان های جنین بسیار ضروری می باشد.همچنین تربچه منبع عالی اسیدفولیک محسوب می شود که یک ماده مغذی برای تمام زنان باردار می باشد.اگر سطوح اسیدفولیک در بدن جنین کافی باشد ، از هر نوع نقص ایمنی در امان می باشد.تربچه ها حاوی پتاسیم ، آهن ، ویتامین ث می باشند و می توانند بی نهایت برای زن باردار مفید باشند.

آیا می توانیم در دوران بارداری تربچه بخوریم ؟
خوب شاید تعجب کنید که این سبزی پر از مواد مغذی چرا می تواند در دوران بارداری خطرناک باشد؟
بارداری دوره مهمی هم برای مادر و هم برای جنین می باشد.طبق تحقیقات در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن هر زن بارداری تضعیف می شود، بنابراین مستعد هر گونه بیماری می باشد.سبزیجاتی که در خاک های آلوده رشد می کنند ، حاوی توکسوپلاسموسیز می باشند.میکروب ها می توانند از طریق این سبزیجات خام وارد بدن شما شوند و عفونت را وارد بدن شما کنند.

مصرف سبزیجاتی که به خوبی شسته نشده اند ، می توانند شما را مبتلا به عفونت سالمونلا و یا E.coli کنند.تب و کم شدن آب بدن از علائم این عفونت می باشد که ممکن است بر سلامت جنین شما تاثیر بگذارد.

چگونه از تربچه در بارداری استفاده کنیم؟
درست است که تربچه می تواند خطرناک باشد ، اما دلیل نمی شود که آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید.فقط کافیست چند نکته را رعایت کنید تا از مزیت های آن برخوردار شوید.

-قبل از مصرف حتما آن را چندین بار و به دقت بشویید و هیچ وقت آن را به صورت نشسته نخورید.

-اگر لازم باشد از برس مخصوص شستن سبزیجات استفاده کنید تا هر گونه خاک از روی آن برداشته شود.

-توصیه می شود که آن را به صورت پخته یا بخارپز مصرف کنید.حرارت ، پاتوژن هایی که موجب عفونت می شوند را از بین می برد.

می توانید آن را در سوپ بریزید و میل کنید.

-اگر تربچه را روی تخته خورد کرده اید ، حتما قبل از آنکه سبزی دیگری را خورد کنید ، تخته را به طور کامل بشویید.

کافیست این مراحل ساده را رعایت کنید تا از مزیت های آن برخوردار شوید.

معجون ترب سیاه با عسل برای مقابله با سرفه های خشک، مزمن و آلرژیک:
این معجون باعث می‌شود که مخاط برونشیت روان شده و فوری دفع شود. به همین دلیل برای درمان سرفه و مشکلات تنفسی روش زیر فوق‌العاده موثر است تا از شر این سرفه های ازار دهنده نجات دهد.
یک ترب سیاه خوب و کمی عسل نیاز داریم ،ترب سیاه را خوب بشورید سر ترب سیاه را بریده و مقداری از آنرا خالی کنید، داخلش کمی عسل طبیعی بریزید. ته ترب را کمی سوراخ کنید (در یک ترب بزرگ حفره ای ایجاد کرده و همچنین در ته آن هم سوراخ ریزی به وجود آورید به طوری که آب قطره قطره از آن خارج شود.)و ترب را روی یک لیوان قرار دهید حدود ۵ ساعت بعد عسل مواد داخل ترب را درخود حل کرده و به درون لیوان می ریزد ،عسل،عصاره داخل ترب رو حل میکنه و به معجونی تبدیل میشه که داروی معجزه گری برای سرفه های خشک و مزمن هستش، می توانید، روزی دو سه قاشق،..مخصوصا حتما قبل از خواب یک قاشق غذاخوری از این معجون میل کنید.این کار را ۳ رور انجام دهید.خواهید دید درروز سوم کوچکترین اثری از سرفه های مزمن و حتی کهنه، دیگر وجود ندارد،در ضمن این معجون .مانع بروز سنگ مثانه می‌ شود، به‌ علاوه از انسداد مجاری تنفسی جلوگیری می ‌کندو برای مشکلات گوارشی، کبدی، راه چاره ی خوبی است.

مضرات:

اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر می باشد.

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

موارد مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

اشتراک در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه نیازنگار می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

دیگران می خوانند

    وقتی حاج آقا «بهاره رهنما» را سورپرایز کرد/عکس
    وقتی حاج آقا «بهاره رهنما» را سورپرایز کرد/عکس