ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز دوشنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۷

طرز تهیه لازانیا,طرز تهیه سس سفید لازانیا,طرز تهیه لازانیا روی گاز

لازانیا یک غذای لذیذ و مقوی است که ریشه اصلی آن به ایتالیا باز می گردد و از غذاهای مورد علاقه آنها می باشد، افرادی که از لاغری رنج می برند با خوردن این غذا می توانند انرژی زیادی را به بدنشان برسانند. در ادامه دستور پخت لازانیا را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم براي 6 نفر :
 
 نوار لازانيا                                400 گرم       
 سوسيس ريز خرد شده             200 گرم       
ژامبون ريز خرد شده                   100 گرم       
 قارچ خلال شده                        5-6 عدد متوسط       
 فلفل دلمه اي ريز خرد شده        يك عدد كوچك       
مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده   روی هم 100 گرم       
پياز ريز خرد شده                       يك عدد متوسط       
گوجه فرنگي                             دو عدد ميكس شده       
اورگانو ، فلفل سياه                   به مقدار لازم       
سس گوجه فرنگي                    به مقدار لازم       
پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي    به مقدار لازم       
سس سفيد مخصوص                يك استكان    

طرز تهيه:
در ظرف نسبتا بزرگي تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد.  بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد  و  بعد از 8-10 دقيقه آب كش كنيد.
نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد. تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود.
در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد:
پياز ريز خرد شده، 3-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه كنيد. بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگش عوض شود (زياد هم سرخ نشود بهتر است) و در آخر ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد. 2-3 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد كمي فلفل سياه و اورگانو (پونه کوهی) نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد. وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند.
كف و ديواره هاي يك ظرف (ترجيحا پيركس) را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند. بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است، بپوشانيد. بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد (طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و  همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود.
در آخر هم با سس سفيد مخصوص كل سطح لازانيا را كامل بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد.

http://cdn1.niaznegar.ir/images.php?image=160d7718.jpg

طرز تهیه سس سفيد مخصوص لازانيا:


مواد لازم:
 
آرد سفيد                1 قاشق غذا خوري سر پر       
 كره                        25 گرم       
 نمك، فلفل سياه     به مقدار لازم       
 شير                      يك ليوان    

طرز تهيه:
ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به تيره شدن كند، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود. وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود.
در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند .
تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود .

دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشک شدن لازانيا هنگام گريل شدن؛ و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت ميشود.

ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر (يا مایكرو فر)  است:
در صورت استفاده از فر، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد .

در صورت استفاده از ماكروفر، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و ظرف را روي آن بگذاريد، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد. در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد.
نكته: اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشک شدن لازانيا شود.
اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد 30-40 دقيقه زمان لازم است (بسته به نوع مایكروفر) در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد.
منظور از ظرف نسبتا بزرگ: اندازه ظرف به حدي باشد كه نوار هاي لازانيا به راحتي و بدون نياز به شكستن در آن جاي بگيرند. تا نوار هاي سالم و بدون ترك خوردگي داشته باشيد .

نكته :
سعي كنيد مواد را يك دست خرد كنيد تا هنگام برش زدن لازانيا به مشكل بر نخوريد .

اين روش، روش اصلي و در واقع طريقه پخت لازانيا است. شما ميتوانيد مواد اصلي را به دلخواه تغيير دهيد. مثلا ميتوانيد به جاي سوسيس و كالباس و گوشت چرخ كرده، از كدو و بادمجان و سويا بدون گوشت چرخ كرده استفاده كنيد (لازانياي سبزيجات)  يا هر چيز ديگري كه ميل داشتيد ...

راجع به سويا: براي دست يافتن به طعم بهتر سويا، پيشنهاد ميكنم از دو ساعت قبل سويا را به جاي آب معمولي در شير خيس كنيد. اين عمل هم باعث از بين رفتن بوي (به نظر بعضي ها) بد سويا ميشود و هم طعم بهتري به سويا ميدهد؛ و قبل از استفاده سويا را در آبكش بريزيد و اجازه دهيد كاملا خشک شود .

http://cdn1.niaznegar.ir/images.php?image=160d7718.jpg
 

طرز تهیه لازانياي لقمه اي:
يك روش ديگر و ساده تر براي تهيه لازانيا وجود دارد:
دو عدد نوار لازانيا را به صورت يك علامت + روي هم قرار دهيد. وسط اين + را كمي سس قرمز بريزيد و با مايع لازانيا پر كنيد و روي آن اورگانو و پنير و ... بپاشيد و يكي يكي نوار ها را ببنديد و در نهايت روي آن سس سفيد مخصوص را بريزيد و باقي مراحل كه مثل همان روش قبلي است. البته اگر به مزه پنير علاقه داريد يك ورق درسته پنير روي آن بگذاريد نتيجه بهتري خواهيد گرفت.  ميتوانيد از يك چوب خلال براي ثابت نگه داشتن نوار ها استفاده كنيد (در صورت نياز).
 
قرار دادن يك لايه ضخيم پنير ورقه اي مانع از زيادي سرخ و خشک شدن لازانياي لقمه اي ميشود و در ضمن براي كساني كه به طعم پنير علاقه دارند يك لقمه بسيار لذيذ به شمار ميرود ...

 

طرز تهیه لازانیا بدون فر:

مواد لازم:
 
گوشت چرخ شده      500 گرم
لازانیا                      2 بسته
سوسیس               300 گرم
قارچ                       500 گرم
سس کچاپ            1 عدد
فلفل دلمه ای          1 عدد 
پنیر پیتزا                 500 گرم
پیاز خرد شده          1 عدد
روغن                     به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه    به میزان لازم  


طرز تهیه لازانیا بدون فر:
ابتدا پیاز خرد شده رادر تابه تفت داده تا طلائی شود سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه تا خوب سرخ شود .فلفل دلمه ای نگینی را تفت میدهیم و بعد سوسیس های خرد شده را تفت داده و قارچ ها را به آن اضافه میکنیم بعد از کمی سرخ شدن همه مواد را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل را اضافه میکنیم . در قابلمه ای پر آب لازانیا ها را پس از پانزده دقیقه جوشیدن آبکش میکنیم و کنار میگذاریم.
 
در آخرین مرحله مخلوط کردن مواد داخل لازانیا سس کچاپ را به مواد اضافه و بمدت ده دقیقه درب مواد را بسته تا با هم ترکیب شوند .
 
در انتها تابه ای (تابه بزرگ کارال) را آماده و مقداری روغن در آن میریزیم سپس دو برگ لازانیا را بصورت بعلاوه روی یک سینی گذاشته مقداری مواد را همراه پنیر پیتزا روی آنها میریزم و برای جمع کردن لایه ها باز بصورت یکی در میان مواد و پنیر پیتزا ریخته و جمع میکنیم (به حالت بفچه) و یکی یکی در تابه گذاشته و باز روی هر لازانیا پنیر میریزیم و به مدت نیم ساعت درب تابه را با حرارت ملایم بسته تا آماده شود.
 
میتوان از سس سفید هم در مواد به همراه سس قرمز استفاده کرد که پر چرب تر خواهد شد سس قرمز کم چرب خواهد بود.
 
نکته: درب ظرف را تا انتها زیاد باز و بسته نکنید .

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

موارد مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

اشتراک در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه نیازنگار می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

دیگران می خوانند