ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز شنبه، ۳۰ دی ۱۳۹۶

طرز تهیه سمنو,خواص سمنو,شگفت انگیزترین خواص سمنو چیست؟,درباره خواص سمنو

سمنو یک ماده ی غذایی است که از جوانه گندم تهیه می شود و  برای پیشگیری از سرطان و کاهش فشار خون بسیار مناسب می باشد. سمنو مغذی و انرژی زا است و بویژه برای ورزشکاران پرورش اندام بسیار مفید است. سمنو داروی طول عمر و آرامش اعصاب است. مصرف سمنو باعث تقویت عمومی بدن بویژه استخوان ها می گردد و غذای بسیار مفیدی برای زنان بویژه زنان باردار، بچه شیرده و یائسه محسوب می شود.

طرز تهیه سمنو,خواص سمنو,شگفت انگیزترین خواص سمنو چیست؟,درباره خواص سمنو

مواد لازم:
گندم                      1 کیلو
آرد نان سنگک        3  کیلو

طرز تهیه:
ابتدا گندم را پاک کنید سپس با آب خوب بشویید. به مدت 3 روز گندم را در آب قرار دهید. البته در طی این 3 روز چند بار آب گندم را عوض کنید تا نوک گندم ها جوانه بزند. بعد از 3 روز آن را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه در بیاورد. وقتی که ریشه ها در آمد گندم را در چند سینی پهن کنید و یک پارچه خیس روی آنها بیاندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند. بعد گندم نقره ای شده را چرخ کرده یا بکوبید. مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس از صافی رد کنید به طوری که شیره از پوسته گندم درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد. باید دقت کنید که گندم خوب نرم شده و شیره ی آن گرفته شود. آرد را در قابلمه ی مناسبی ریخته و شیره ی گندم را کم کم به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید. ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، کم کم غلیظ شود.
 
مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود. وقتی آب سمنو کشیده شد، آن را کمی تفت دهید و در این مرحله مقداری آب سرد به سمنو اضافه کنید تا کمی رقیق تر و خوش رنگ تر شود.  سمنو را در ظرف گردی ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. در صورت تمایل می توانید مقداری خلال پسته و بادام به سمنو اضافه کنید. هرگز در سمنو شکر نریزید، زیرا شیره ی گندم به  اندازه ی کافی شیرین می باشد.
 

طرز تهیه سمنو,خواص سمنو,شگفت انگیزترین خواص سمنو چیست؟,درباره خواص سمنو

نکته های تغذیه ای سمنو:
تغییراتی که در یک دانه در حین جوانه زدن رخ  می دهد، بسیار جالب است و این مساله است که ارزش تغذیه ای آن را افزایش می دهد. انرژی و کربوهیدرات آن کاهش می یابد و در عوض پروتئین، کلسیم، پتاسیم، سدیم، آهن و فسفر آن بسیار بالا می رود و ویتامینA، B2، B3 وC  آن هم بسیار بالا می رود. خصوصاً برای مردان مصرف آن بسیار پرفایده است. جوانه گندم منبع غنی ویتامین های گروهB  و نیز ویتامینE  است. ویتامین های گروهB  برای بهبود وضعیت پوست، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن مفید هستند. ویتامینE  نیز در تولید مثل نقش مؤثری دارد. همچنین به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می شود.
اگر در سمنو از بادام شیرین استفاده شود هنگام طبخ، ریزمغذی هایش جذب سمنو شده و باعث مقوی تر شدن این غذا می شود.


سمنو در بارداری:
ویتامین E که در سمنو به مقدار قابل توجهی وجود دارد نقش مهمی در مبارزه با رادیکال‌های آزاد دارد، همچنین اسید فولیک یکی از ویتامین‌هایی است که به مقدار قابل توجهی در سمنو موجود است و با توجه به این که در بارداری نیاز به اسید فولیک افزایش می‌یابد مصرف سمنو یکی از مواد غذایی مناسب برای این دوران محسوب می‌شود زیرا فولات در سنتز ماده ژنتیکی سلول‏‌های در حال تقسیم، سنتز پروتئین، رشد و تکامل جنین نقش دارد.

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

موارد مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

اشتراک در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه نیازنگار می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

دیگران می خوانند

    وقتی حاج آقا «بهاره رهنما» را سورپرایز کرد/عکس
    وقتی حاج آقا «بهاره رهنما» را سورپرایز کرد/عکس