ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز دوشنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۷

طرز پخت برنج,آموزش پخت برنج,طرز تهیه برنج,دم کردن برنج چگونه است؟

پختن پلویی با کیفیت خوب، پایه آشپزی ایرانی است. پس اولین چیزی که بهتر است در آشپزی یاد بگیرید، روش صحیح پخت برنج و دانستن تمام فوت و فن های پخت آن است.

برنج را با آب ولرم چندین بار بشویید؛ البته هنگام شستن توجه داشته باشید برنج را زیاد چنگ نزنید تا خرد نشود.
پس از شستن به نسبت هر کیلوگرم برنج ۵۰۰ گرم سنگ نمک شسته شده را در دستمال تمیزی قرار داده و روی برنج بگذارید و یا به جای سنگ نمک از ۲۰۰ گرم نمک کوبیده شده استفاده کنید.
برنج را باید از شب قبل یا حدود پنج الی شش ساعت پیش از شروع پخت خیس کنید.
اگر فرصت لازم را برای خیس کردن برنج نداشتید، مقدار نمک را اضافه کنید و پس از آبکش کردن کمی آب ولرم روی برنج بریزید تا شوری آن از بین برود.
برای آبکش کردن برنج، آب را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. حرارت زیر ظرف باید زیاد باشد.
زمانی که آب در حال جوشیدن بود، برنج را اضافه کنید تا برنج بجوشد و آماده آبکش شود. برنج در حین پختگی نباید ترک خورده و له شود و در ضمن باید آنقدر بجوشد تا قد بکشد.
سپس در آبکش ریخته اگر قبل از ریختن برنج در آب جوش کمی دوغ در آن ریخته بعد برنج را اضافه کنید بدین ترتیب رنگ برنج سفیدتر می شود.

 

طرز پخت برنج,آموزش پخت برنج,طرز تهیه برنج,دم کردن برنج چگونه است؟

دم کردن برنج:
به نسبت هر کیلو برنج، ۲۰۰ گرم روغن نیاز دارید که در ابتدا حدود ۵۰ گرم آن را در ته قابلمه ریخته روی حرارت قرار داده پس از داغ شدن، برنج را در قابلمه ریخته در آن را بگذارید.
حرارت زیر برنج باید زیاد باشد. در این فاصله مابقی روغن را داغ کرده پس از آنکه بخار برنج بلند شد، حرارت را ملایم کرده و روغن داغ را روی برنج ریخته و آن را دم کنید.

 
نکته های مهم در مورد پخت برنج
اولین نکته، تهیه برنج خوب و درجه یک است، بدیهی است چنین برنجی از لحاظ قیمت گرانتر از برنجهای پر محصول و یا نامرغوب می باشد ولی باید توجه داشت که برنج درجه یک علاوه برداشتن عطر و طعم، دارای ری زیاد می باشد که این خود سبب آن می شود تا هر کیلو برنج درجه یک برای ششالی هفت نفر کفایت می کند اما هر کیلو برنج پر محصول و یا نامرغوب به چهار الیپنج نفر غذا می دهد ، بنابر این تصدیق می فرمایید که عملاً نه تنها برنج درجه یک گران نبوده بلکه به صرفه نیز می باشد.
در این مطلب میخواهیم شما را با نکاتی درمورد طبخ برنج آشنا کنیم که ممکن است هر آشپزی هنگام پخت برنج به این مشکلات  دچار شده باشد.


اگر برنجتان شور شد
• اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.
• اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.
• اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.


اگر برنج تان ته گرفت
• به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.
• با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.
اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد
• روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.
• مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.
• خورش را خوش نمک تر بپزید.


اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد
• موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
• قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
• هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.
• موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.
•اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که  دانه های برنج به هم نمی چسبند.

طرز پخت برنج,آموزش پخت برنج,طرز تهیه برنج,دم کردن برنج چگونه است؟


 نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج
• موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.
• هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.


اگر می خواهید برنج زعفرانی شود
برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.


اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید
• اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.
• اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.


نکته:
عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.
پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای 5 پیمانه پلوپز برنج ایرانی 3 الی 4 قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی  این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده مقدار این آب را کمتر کنید.

طرز پخت برنج,آموزش پخت برنج,طرز تهیه برنج,دم کردن برنج چگونه است؟

 
۴ روش پخت برنج قهوه ای:

اگر برنج قهوه‌ای در طول روند پخت آبکش نشود و به‌صورت کته یا دمی تهیه شود بخش زیادی از ویتامین‌های گروه‌ B به‌خصوص ویتامین B۱ در دانه برنج پخته‌ شده باقی می‌ماند و به این ترتیب ‌ارزش تغذیه‌ای برنج قهوه‌ای به مراتب از برنج سفید بیشتر می‌شود . علاوه بر خواص فراوان برنج قهوه ای این برنج میتواند بهترین جایگزین برنج سفید در رژیم های کاهش وزن و تغذیه بیماران دیابتی باشد.


پخت روی اجاق گاز : 1 لیوان برنج را با 2 و 1/2 لیوان آب و 1/2 قاشق چایخوری نمک داخل قابلمه ای بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد و آب برنج کشیده شود. پس از پخت برنج را از روی حرارت بردارید ، حدود 15 دقیقه صبر کنید سپس برنج را سرو نمایید.


پخت در فر : فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. 1 لیوان برنج قهوه ای ، 2 لیوان آب ، 1 قاشق غذاخوری کره و 1/2 قاشق چایخوری نمک را داخل قالب بریزید و مخلوط کنید. روی قالب را با فویل بپوشانید و 1 ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید تا برنج بپزد و آماده شود.


پخت در پلوپز : 1 لیوان برنج را با 3 لیوان آب و 1/2 قاشق چایخوری نمک داخل پلوپز بریزید. حدود 45 دقیقه برای پخت برنج در پلوپز زمان لازم است.


پخت در ماکروفر : 1 لیوان برنج ، 3 لیوان آب ، 1 قاشق روغن و 1/2 قاشق چایخوری نمک را داخل ظرف بریزید و مخلوط کنید. ظرف را با در باز 10 دقیقه با حداکثر قدرت در ماکروفر قرار دهید. پس از این مدت زمان در ظرف را ببندید و 30 دقیقه با قدرت 50 % بگذارید بپزید. پس از پخت 10 دقیقه صبر کنید سپس برنج را سرو کنید.
 
نکته ها : پیش از پخت بهتر است برنج را 1 ساعت با کمی آب و نمک خیس دهید. حجم برنج قهوه ای پس از پخت 3 برابر میشود. بهتر است به جای آب از آب مرغ یا ترکیب آب و عصاره مرغ یا سبزیجات استفاده کنید.
 
توصیه می‌شود هنگام خرید برنج قهوه‌ای دقت کنید که محصولی با مارک و نشان معتبر و دارای تاییدیه‌های بهداشتی لازم را خریداری کنید تا گرفتار مصرف برنج‌های ناسالم و مشکلات ناشی از آن نشوید.
 

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

موارد مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

اشتراک در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه نیازنگار می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

دیگران می خوانند