ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز سه شنبه، ۳۰ آبان ۱۳۹۶

خواص جک فروت,در مورد خواص جک فروت چه می دانید؟,معرفی خواص جک فروت

آشنایی با جک فروت

"جکفروت" میوه بومی هند و مالزی است که در مناطق گرمسیری از جمله تایلند، اندونزی، پرتغال کشت می شود. نام این میوه مشتق از زبان مالایی (chakka) و پرتغالی است .
 
میوه ای است درختی که وزن هر دانه آن به حدود 20 کیلو هم می رسد اما مانند سیب در بالای درخت آویزان است و با آن وزن زیاد روی درخت می مانند تا برداشت شود. روی آن پوست سختی قرار دارد که وقتی باز شود میوه ای نارنجی درون آن قرار دارد .
 
کاشت این میوه به دلیل خواص آن به بسیاری از نقاط مانند؛ هند، جنوب شرق آسیا، مرکز و شرق آفریقا و فیلیپین گسترش یافته است.جک فروت بزرگ ترین میوه ی دنیا می باشد.  بزرگ ترین میوه ی درختی جهان شناخته شده است. پوستی بسیار ضخیم دارد و رسیده ی آن 36 کیلوگرم وزن و تا 90 سانتیمتر طول و 50 سانتیمتر قطر دارد. گوشت آن زرد یا نارنجی است. طعم این میوه شیرین و خوشمزه و یک ترکیبی از آناناس، موز و سیب است، اما کم آب تر است .
 
بعضی آنرا خام استفاده می کنند اما کنسرو آن بهتر است. بعضی هم آنرا مانند چیپس سیب زمینی در روغن تفت می دهند. جک فروت میوه ی بومی جنگل های پُر باران جنوب و جنوب شرقی آسیا است.

در کشورهای هند ، بنگلادش ، سری لانکا ، اندونزی ، کامبوج و ویتنام از این میوه در طبخ غذا استفاده می کنند و یا آنرا آب پز کرده به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند .

در مالزی آنرا با شیر نارگیل پخته و همراه برنج می خورند. در صنعت بستنی سازی،شیرینی و دسر کاربرد دارد.

در هند از برگ آن به عنوان بشقاب استفاده می کنند.
جکفروت به دلیل خواص درمانی باور نکردنی آن میوه بسیار محبوب در سراسر جهان است. اگر چه این میوه عجیب غریب بنظر می رسد ولی در سلامتی معجزه می کند.
 

خواص جک فروت,در مورد خواص جک فروت چه می دانید؟,معرفی خواص جک فروت

خواص جک فروت

جک فروت سرشار از منگنز ،پتاسیم،ویتامین ب ،کاروتین،کمی کلسیم و آهن و نشاسته در طب چینی میوه خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی است.

مقوی برای کبد
ریشه آن برای درمان بیماریهای آسم و پوست مفید است.

مغز میوه باعث سقط جنین می شود.
شیره گیاه همراه سرکه شفابخش نیش مار و آبسه است.

تقویت سیستم ایمنی بدن
کاهش فشار خون بالا

تقویت استخوان
پیشگیر از سرطان

بهبود هضم
محافظت از چشم و پوست

بهبود شمارش خون
بهبود کار تیروئید
 
کاهش فشار خون بالا، پیشگیری از سرطان، افزایش انرژی و درمان آسم از جمله فواید میوه ی جکفروت هستند.

جک فروت و تغذیه

جک فروت سرشار از پروتیین، پتاسیم و ویتامین ب است. نصف لیوان آن حدود ۹۵ کالری انرژی دارد. یک فنجان از این میوه دارای ٢,٨ گرم پروتیین، ٧٣٩میلی‌گرم پتاسیم و شامل ٢٥‌درصد ویتامین بی مورد نیاز بدن در یک روز است. این میوه همچنین دارای ٣٧‌درصد ویتامین سی مورد نیاز بدن در یک روز، یک گرم چربی و ٣٨ گرم کربوهیدرات است.

بذر جک فروت

بذر این گیاه معمولاً از میوه رسیده جمع‌آوری می‌شود، زیر آفتاب خشک می‌شود و سپس برای مصرف در فصول بارانی از آن استفاده بعمل می‌آید. بذرها از میوه‌ های کاملاً رسیده جدا شده و در آب شسته می‌شوند تا بافت ‌های لزج اطراف آن جدا شود. بذرها را می‌توان بلافاصله در بسته پلی‌اتیلن به مدت یکی دو روز نگهداری کرد تا از خشک شدن فوری آنها جلوگیری شود. جوانه‌ زنی بذر را می‌توان با خیساندن در آب تمیز به مدت 24 ساعت افزایش داد. در جریان نهال‌کاری، ‌بذرها به صورت خطی و در فواصل30 سانتی‌متری و در بستر مرکب از 70 درصد خاک و 30 درصد مواد آلی کشت می‌شوند. برای محافظت از جوانه بذر لازم است بستر بذرها به طور جدی از تابش مستقیم نور آ‌فتاب در امان نگه داشته شوند.

شرایط رشد جک فروت

جک فروت در شرایط مناسب به‌راحتی رشد می‌کند. این میوه در برابر آفات و بیماری‌ها بسیار مقاوم است و در درجه حرارت بالا و خشکسالی نیز به حیات خود ادامه می‌دهد. درخت جک فروت زمانی که بالغ شود، نیاز به مراقبت زیادی ندارد و به رشد خود ادامه می‌دهد. اما بین پنج تا هفت‌ سال طول می‌کشد تا درخت میوه دهد ولی زمانی که کاملا بالغ شد هر‌سال می‌تواند بین ١٥٠ تا ٢٠٠ میوه بدهد. مواد مغذی موجود در «جک فروت» می‌تواند از سرطان جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین این میوه به هضم غذا کمک می‌کند و موجب کاهش کلسترول و تقویت استخوان‌ها می‌شود.

خواص جک فروت,در مورد خواص جک فروت چه می دانید؟,معرفی خواص جک فروت

اشکال مصرف جک فروت در کشورهای مختلف

در بنگلادش میوه رسیده خورده شده و میوه نارس در اودیه کاری استفاده می‌شود. دانه‌ ها نیز خشک شده و در ادویه مصرف می‌شود. در تایلند و ویتنام بزرگ‌ترین تولیدکنندگان میوه جک فعالیت می‌کنند. آنها میوه را به صورت کنسرو یا شربت قند به خارج از کشور بخصوص آمریکای شمالی و اروپا صادر می‌کنند. در برزیل سه واریته «سخت» (با میوه سفت و نسبتاً بزرگ با وزن 15 تا 40 کیلوگرم)، نرم (میوه نرم ولی کوچک‌تر و شیرین‌تر) و کره ‌ای (با میوه شیرین و از نظر سفتی در حد واسط دو نوع اول) وجود دارد. در هند و چین دو واریته سخت (سخت و خشک و کم‌ شیرین با گوشت بیشتر) و نرم (نرم‌تر،‌ آبدارتر و شیرین‌تر با گوشت طلایی تیره) کشت می‌شود. در اندونزی میوه آن به صورت رسیده و یا برش‌های آن با شربت مخلوط می‌شود و یا میوه رسیده خشک می‌شود. بذر حاوی مواد نشاسته ‌ای است و لذا در آب جوشیده و با نمک مصرف می‌شود. میوه نارس در ادویه کاری استفاده می‌شود. در فیلیپین میوه نارس گیاه در شیر نارگیل پخته می‌شود و همراه برنج مصرف می‌شود. میوه رسیده آن به صورت یک دسر محلی در می‌آید و گاه به صورت خام مصرف می‌شود و یا در شربت‌ها ذخیره یا خشک می‌شود. بذر این میوه نیز قبل از مصرف جوشانده می‌شود. در منطقه کرالا هند نیز دو واریته این گیاه رایج است که میوه یکی سخت‌تر و دیگری نرم‌تر است. میوه نوع سفت آن به صورت مربا در می‌آید. گاه میوه ‌های بزرگ این گیاه به طول بیش از یک متر میرسد. در بنگال غربی در هند نیز دو واریته وجود دارد و میوه آن خورده می‌شود یا کنار مواد دیگری مثل برنج و موری و امثال آن مصرف می‌گردد و یا عصاره آن به طور مستقیم یا با موری خورده می‌شود. گاه عصاره در قالب شیرینی جات مصرف می‌گردد. بذر این گیاه نیز جوشانده یا سرخ می‌شود و با نمک و چیلی داغ مصرف می‌گردد. در ویتنام میوه جک به صورت سوپ دسر شیرین مصرف می‌شود یا پوره آن در داخل یا روی شیرینی ریخته می‌شود.

خواص جک فروت,در مورد خواص جک فروت چه می دانید؟,معرفی خواص جک فروت

مصارف آشپزخانه میوه جک فروت

جک فروت رسیده

میوه رسیده گیاه شیرین با طعم ملایم است و انواع خوردنی مثل کاستارد، کیک، بستنی، چیپس و امثال آن به ویژه در کنار یخ تهیه می‌گردد. بذرهای رسیده نیز خوردنی است و مزه شیری و شیرین دارد و می‌توان آن را جوشاند، سرخ کرد یا تَف داد. وقتی تَف داده می‌شود، طعم دانه‌ ها قابل مقایسه با شاه بلوط است. دانه ‌ها به عنوان اسنک مصرف می‌شوند یا برای تهیه دسر تَف داده می‌شوند. گاه آن را با برنج مخلوط کرده و با برگ خود این گیاه به عنوان پوششی برای بخار دادن استفاده می‌شود.

جک فروت نارس

مردم کشورهای مختلف از میوه نارس ولی پخته گیاه استفاده می‌کنند. در برخی کشورها آن را در آب می‌جوشانند و در ادویه کاری بکار می‌برند. گاه میوه نارس و سبز گیاه به عنوان سبزی یا ادویه در تهیه کتلت و امثال آن مصرف می‌شود. برخی گیاه‌خواران میوه نارس آن را بجای گوشت مصرف می‌کنند. میوه نارس این گیاه مزه گوشت دارد و آن را در ادویه‌ جات و کاری بکار می‌برند. ابتدا باید پوست میوه کنده شود و سپس بقایا خرد شده و در اندازه ‌های مناسب پخته شود تا بتوان آن را ذخیره کرد. میوه‌ های جوان دارای طعم و بافت شبیه گوشت هستند و می‌توان آن را با گوشت مرغ مقایسه کرد.

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

دیگران می خوانند