ثبت وب سایت          تبلیغات          RSS          درباره ما          تماس با ما
امروز سه شنبه، ۳۰ آبان ۱۳۹۶

خواص میوه رامبوتان,درباره خواص میوه رامبوتان چه می دانید؟

آشنایی با میوه رامبوتان

یکی از میوه های شگفت انگیزی که می تواند مورد توجه عموم واقع شود رامبوتان است. این میوه به دلیل ظاهر غیر معمول و جالب خود نام های ویژه ای همچون سرخالوی مژکی ، درخت مودار و … را گرفته است .

یکی از میوه های جنوب شرقی آسیا و بومی مالزی و اندونزی و تایلند است. در زبان مالیایی به معنی میوه مودار است که بر گرفته از شکل ظاهری آن است.
رامبوتان میوه ای گرمسیری است که با نام علمی سرخالوی مژکی (nephelium lappaceum) شناخته شده است.

این میوه بومی مناطق استوایی بوده و کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند مالزی و ویتنام، مهمترین تولید و صادرکنندگان آن به سراسر جهان به شمار می روند.
این میوه شیرین و آبدار است و مزه آن شبیه به انگور ست ودارای هسته ای بزرگ می باشد.میوه آن شباهت زیادی به میوه لایچی (لیچی) و لونگان دارد.
رامبوتان به صورت خام و کنسرو شده ویا آب میوه در فروشگاه ها به فروش می رسد.
میوه رامبوتان شکلی تقریبا کروی دارد و مودار است. نام رامبوتان نیز به زبان مالزیایی معنی “میوه مودار” می دهد. موهای پوسته رامبوتان نازک و نرم بوده، خار مانند نیستند و به پوست و دست آسیب نمی رسانند. اندازه هر میوه بالغ نصف کف دست است.
همچنین میوه ها قبل از رسیدن به رنگ سبز روشن می باشند.
رامبوتان به شکل خوشه ای روی درخت خود می روید و در دو رنگ زرد و قرمز موجود است.
رامبوتان زرد طعمی ترش و شیرین و رامبوتان قرمز مزه شیرین دارد.
برای مصرف هر دو گونه، با برش دادن پوسته رنگی، آن را جدا کرده و گوشته سفید (گاهی متمایل به صورتی) و آبدار میوه را میل می کنند.
داخل میوه هسته ای به رنگ قهوه ای روشن و به قطر ۲ سانتی متر وجود دارد.

رامبوتان درختی به ارتفاع 12-25 متر است.

 در شرایط گرمسیری رشد خوبی دارد و به ندرت در مناطق نیمه گرمسیری موفق است.

هوای خشک دو یا سه هفته قبل از گلدهی موجب افزایش تولید گل میشود.

درختی دو پایه است.

برگها شانه ای مرکب با دو تا چهار برگچه که cm 7.30 طول دارند.

خاک آن باید زهکش مناسب و بامواد آلی  ph حدود 4.5 تا 5.5 داشته باشد.

گل های نر و ماده در گل آذین های انتهایی یا جانبی روی یک محور ظاهر می شود.

گل ها فاقد گلبرگ یا گلبرگ کمی دارد و با کرک های سبز یا سرخ پوشیده می شوند.

رنگ میوه در نوع قرمز و زرد است که این میوه دارای زیادی کلسیم ، منیزیم و پتاسیم است. یک نوع وحشی در مالزی به رنگ زرد وجود دارد.

میوه ها چهار تا پنج ماه بعد از گلدهی بصورت خوشه های ده تا دوازده تایی می رسند.

تکثیر آن از طریق بذر انجام میشود که بلافاصله بعد از جدا شدن از میوه کاشته می شود.

در روش تکثیر از طریق بذر ، گیاهان حاصله اکثراً نر هستند.

عطر گل باعث جذب مقدار زیادی از حشرات شده و عمل گرده افشانی صورت می گیرد.

برای تولید تجاری از کو پیوند وصله ای استفاده می شود که پایه های انتخابی بذری یا از طریق خوابانیدن انتخاب می شود.

در خوابانیدن هوایی از شاخه های یکساله تا 18 ماهه استفاده میشود و در مدت شش تا دوازده ماه ریشه دار می شوند.

درختان در فاصله 10- 12 متری از یکدیگر کاشته می شود.

گیاهان تکثیر شده به روش رویشی سه تا چهار سال بعد باردهی را شروع کرده در حالی که دانهال ها یک یا دو سال دیرتر میوه می دهند.

زمانی که اکثر میوه ها روی خوشه رسیده باشد با قطع کامل گل آذین برداشت می شود.

درخت رامبوتان ریشه عمیقی ندارد، بعد از ۲ الی ۳ سال از زمان کاشت میوه می دهد و تا ۸ الی ۱۰ سال قدرت باردهی دارد.

میوه رامبوتان را اغلب به صورت خام مصرف می کنند و به خاطر رنگ سفید آن کمتر در سالاد های میوه مورد مصرف قرار می گیرد.

از روغن دانه آن برای تولید شمه و صابون استفاده می شود.

بومیان محلی از ریشه آن بصورت جوشانده  برای درمان تب و از برگ بصورت ضماد درمان سردرد استفاده می کنند

این میوه سرشار از ویتامین C و کلسیم بوده و همچنین دارای آهن و فیبر است، به همین جهت خوردن آن برای افراد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هم توصیه می شود.
هر عدد رامبوتان حدود ۵۹ الی ۶۰ کالری دارد.
این میوه دارای مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و پتاسیم  است.

خواص میوه رامبوتان,درباره خواص میوه رامبوتان چه می دانید؟

 خواص میوه رامبوتان

این میوه دارای مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و پتاسیم  است.

یک داروی ضد کرم است.

برای رفع اسهال و اسهال خونی مناسب می باشد.

جوشانده پوست تند و تیز آن برای درمان برفک به کار می رود.

فواید میوه رامبوتان

رامبوتان حاوی فسفر،آهن، چربی، پروتئین، ویتامین سی، کربوهیدرات و غیره است و پوست آن حاوی تانن و ساپونین می باشد. بومیان از این میوه در درمان برخی بیماریها مانند کم خونی فقر آهن نیز استفاده می کنند. همچنین از میوه تازه آن در درمان انگلهای روده ای استفاده می شود.

این میوه در طب سنتی مالزی و اندونزی برای صدها سال به عنوان درمانی برای دیابت، فشار خون بالا و بیماری های مختلف به کار گرفته شده است .

علاوه بر آنتی اکسیدان ها به دست آمده در بتا کاروتن و ویتامین سی، پژوهشگران در دانشگاه چیانگ مای در تایلند نشان داده اند که پالپ rambutan ، دانه و پوست آن حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئید است که برای کاهش کلسترول مفید بوده و دارای ویژگی های ضد سرطانی ، ضد التهابی می باشند. یکی از ترکیبات آلی دیگر موجود در پوست ، اسید گالیک است، که با خواص آنتی اکسیدانی ضد سرطان می باشد.

 در کنگو نیز مانند شرق آسیا از  قسمت های مختلف گیاه استفاده درمانی می شود:

درمان اسهال خونی: برای درمان اسهال بومیان مقداری پوست رامبوتان را با سه فنجان آب مخلوط کرده و می جوشانند وقتی سیاه رنگ شد و تقریبا نصف آب اولیه باقی مانده جوشانده را از روی حرارت برداشته و اجازه می دهند خنک شود و روزی سه وعده میل می کنند.

تقویت موها: برای تقویت موها مقداری برگ رامبوتان را با آب معمولی مخلوط کرده و برگها را در آب تحت پرس فشار می دهند تا عصاره برگها خارج شده و از محلول برای شستشوی موها استفاده می کنند.

درمان تب: پمقداری وست خشک شده رامبوتان را در چند فنجان آب می جوشانند و پس از اینکه مخلوط خوب جوشید روزی سه بار برای رفع تب استفاده می کنند.

درمان دیابت: پنج دانه رامبوتان را خشک کرده، بو داده و سپس سرخ می کنند سپس آنها را پودر می کنند و با یک لیوان آب داغ مخلوط می کنند پس از سرد شدن در وعده های مختلف به طور مداوم استفاده می کنند.

خواص میوه رامبوتان,درباره خواص میوه رامبوتان چه می دانید؟

منبع: نیازنگار

مطالب مرتبط

نظرات

کد امنیتی
فرصت نگار
فرصت نگار

دیگران می خوانند